בתור מי שכותבת על אטרקציות לילדים במשך כמה שנים, ביקרתי במאות (כן, מאות) אטרקציות בכל אזור בארץ ובכל סגנון אפשרי, ועם יד על הלב – אחת האטרקציות האהובות עליי הינה קטיף דובדבנים ואני גם מייד אסביר למה. כל אטרקציה היא כיפית וחוויתית, ומשאירה ים של זיכרונות שילוו אותנו ואת הילדים כל החיים. אבל כאשר מדובר על אטרקציה עם ערך מוסף של ממש, האושר הוא כפול ומכופל. כשמדובר על אטרקציה למשפחה שיש בה כמה ערכים מוספים – כמובן שהיא הופכת להיות בטופ של הטופ מבחינתי!
בקטיף עצמי מרוויחים הילדים ערכים עצומים כמו תנועה, הבנה והערכה של עבודת האדמה, תחושת סיפוק ותגמול עילאי שתזרום להם בגוף (מי אמר דופמין ולא קיבל?) בשל העובדה שהם אוכלים את מה שקטפו בעצמם וכמובן פרגון ממשי לחקלאים המסורים שלנו, חקלאים כחול לבן ששומרים לנו על הגבולות ומספקים לנו בטחון תזונתי
את כל הערכים הללו ייתכן שכבר הכרתם, אבל אולי אחדש לכם בטקס הקבוע שלנו- כשאנחנו חוזרים מהבילוי בקטיף, אנחנו סוגרים את מעגל החוויה עם הכנה משותפת של מאכל כלשהוא שמבוסס על התוצרת שקטפנו. אין עונג גדול יותר מלשבת ביחד כל המשפחה, ולאכול משהו שהכנתם ביחד, וקטפתם ביחד! אני ממליצה לכם בחום לא לדלג על השלב הזה, שמעצים עוד יותר את חווית הקטיף ונצרב לילדים כזכרון ילדות להתרפק עליו
ואם עדיין לא השתכנעתם, תבינו שמדובר בפעולה קלה כל כך ליישום! גם אם אתם לא חובבי מטבח נלהבים או בלבסוטה משומנת, הרשת מלאה במתכונים כל כך קלים שרובם אפילו ממוקדים להכנה יחד עם הילדים. אז הנה לכם מתכון כיפי לגלידת דובדבנים שאחרי שתכינו אותה פעם אחת, תהפוך להיות אורחת קבועה אצלכם בבית
מה צריך?
2 כוסות דובדבנים טריים ללא גלעין
1/2 כוס סוכר
1 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב פרה / חלב שקדים / חלב קוקוס
1 כפית לימון סחוט
3 כפות סירופ מייפל
איך מכינים?
הכניסו את הדובדבנים – אחרי ששטפתם וגילענתם היטב – לתוך סיר קטן, וצרפו אליו את הסוכר והלימון. בשלו על אש בינונית (חשוב, לוודא שהאש אינה גבוהה מידי) למשך כ10 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. הורידו מהאש וחכו שהתערובת תצטנן (כחצי שעה במקרר)
**טיפ קטן- הוציאו את הדובדבנים מהקירור כ10 דקות לפני תחילת ההכנה, הם יהיו ידידותיים יותר לעבודה
אם אתם אוהבים גלידה בשרנית ועם חתיכות פרי, דלגו על שלב הטחינה. אם מדבר אליכם יותר מרקם חלק וקרמי, העבירו את התערובת הצוננת לטחינה במעבד מזון או בלנדר.
הקציפו את השמנת, וצרפו אליה לאט לאט, תוך כדי ערבוב עדין, את החלב ואת המייפל.
העבירו אל הקצפת שנוצרה את תערובת הדובדבנים, וזהוווווו! העבירו לקופסה שנסגרת הרמטית והכניסו למקפיא לכל הלילה (אם אי אפשר להתאפק, גם 4-5 שעות זה בסדר)
נכון שזה קלי קלות? וכל כך טעים...